woef
13

Dr. Vera Saldien, waarnemend diensthoofd anesthesie

Dr. Saldien kwam begin maart 2017 aan het hoofd van de dienst anesthesie. Als waarnemend diensthoofd vindt ze het belangrijk om de continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening te blijven garanderen.

Tijdens haar opleiding had dr. Saldien een uitgesproken interesse in pediatrische anesthesie. Toen zij in 1994 als staflid anesthesie in het UZA startte, kwam die specialisatie meteen tot uiting in haar bijdrage bij de uitbouw van de neonatale anesthesie. Daarnaast werkte zij ook mee aan de uitbouw van de anesthesie voor cluster 1: neurochirurgie, NKO, oogheelkunde en maxillo-faciale heelkunde.

Dr. Saldien: ‘Onze artsen zijn sterk professioneel gericht en hebben elk hun eigen subspecialisatie. Die complementariteit komt ons artsenteam ten goede en die positieve dynamiek willen we ook uitstralen. We werken in een cultuur van open communicatie: door overleg komen we tot de beste oplossing voor de patiënt.’

Voor Dr. Saldien staat investeren in een continue opleiding en nieuwe technologieën centraal, net als de uitbreiding van de pre-operatieve consultatie. Daardoor kan de patiënt in de toekomst op de dag van de ingreep binnenkomen.

Net als haar collega’s, wil dr. Saldien ook werken aan de samenwerking met de verschillende diensten binnen het Antwerpse netwerk. Ook opleiding en onderwijs zijn een prioriteit, zodat we als universitair ziekenhuis professioneel hoogstaande en toekomstgerichte anesthesisten blijven afleveren.