woef
6

Opleidingen in het UZA

UZA-medewerkers worden continu bijgeschoold om hun kennis, vaardigheden en competenties verder te ontwikkelen. Twee opleidingen die in het oog springen zijn “Inspirerend leidinggeven voor artsen” en “agressiebeheer”.

Inspirerend leidinggeven voor artsen
Deze opleiding is gericht op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden en het uitbreiden van competenties van artsen om medewerkers aan te sturen. Er wordt praktijkgericht gewerkt met ingebrachte cases, simulaties, praktische oefeningen en discussies over het leidinggeven. Zo werd in een eerste module gewerkt rond de communicatie tussen artsen en medewerkers en de rol die de leidinggevende hierin heeft. In een tweede module staan de operationele visie en de financiën centraal.

Agressiebeheer
Medewerkers worden steeds vaker geconfronteerd met agressie. Omgaan met situaties van agressie en geweld is niet altijd vanzelfsprekend. Daarom organiseerde het UZA in 2017 een aantal opleidingssessies agressiebeheer. De UZA-medewerkers kregen de keuze uit verschillende opleidingssessies met tips en tools om professioneel om te gaan met potentieel agressieve personen.