woef
13

Prof. dr. Tomas Menovsky – diensthoofd neurochirurgie

Sinds begin februari geeft prof. dr. Tomas Menovsky richting aan de dienst neurochirurgie. Hij volgt hiermee prof. dr. Andrew Maas op als diensthoofd. Hij heeft een enorme passie voor zijn vak en wil dan ook inzetten op kwaliteit van chirurgie en het zorgtraject.

Na zijn promotieonderzoek aan de Universiteit van Amsterdam, startte prof. dr. Menovsky zijn specialisatie tot neurochirurg aan het RadboudUMC in Nijmegen. Drie jaar lang werkte hij in Nederlandse ziekenhuizen totdat hij in september 2006 naar het UZA kwam. De voorbije 3 jaar werkte hij als adjunct-diensthoofd aan de zijde van prof. dr. Maas. Binnen de neurochirurgie bouwde prof. dr. Menovsky een expertise op in cerebrovasculaire operaties waarbij afwijkingen aan de bloedvaten in de hersenen worden behandeld.

Als kersvers diensthoofd neurochirurgie wil prof. dr. Menovsky graag investeren in het optimaliseren van de kwaliteit van de behandeling, onder meer dankzij state-of-the-art apparatuur voor neuronavigatie en intra-operatieve technieken. De samenwerking met de neurochirurgische diensten van de omgevende ziekenhuizen biedt ook nog mooie groeimogelijkheden.