woef
13

Prof. dr. Twan Mulder – diensthoofd neonatologie

Begin 2017 nam prof. dr. Twan Mulder de fakkel over van prof. dr. Van Reempts als diensthoofd intensieve neonatale zorgen. Zijn focus ligt op het optimaal stimuleren van de patiëntenzorg, doorgedreven onderzoek voeren en een waardevolle bijdrage leveren aan de opleiding tot kinderarts.

Prof. Mulder volgde een opleiding tot kinderarts aan de Universiteit Maastricht en het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, waar hij specialiseerde in de neonatologie. Hij deed onderzoek naar hoe het lichaam reageert op zuurstoftekort bij extreme vroeggeboorte. Tot vorig jaar werkte prof. Mulder als kinderarts-neonatoloog en als adjunct-diensthoofd neonatologie in het Maastricht UMC+.

De komende jaren zet de dienst onder leiding van prof. Mulder verder in op de excellente behandeling van extreem prematuren. De dienst streeft naar een ‘family integrated care’. Naast het medisch-technisch handelen is de ouder-kindbinding namelijk cruciaal in het ontwikkelingsproces.

Prof. dr. Mulder wil de samenwerking met andere NICU’s in de Antwerpse regio optimaliseren. Een ambitie die hand in hand gaat met het verhogen van de wetenschappelijke output rond perinatologie en neonatologie.