woef
13

Prof. dr. Stijn Verhulst – diensthoofd kindergeneeskunde

Sinds begin februari staat prof. dr. Stijn Verhulst aan het roer van de dienst pediatrie. Een dienst die de laatste jaren in volle vaart vooruit gaat door een groeiend aantal medewerkers, meer klinische activiteiten en een steeds bredere waaier aan pathologieën. Een koers die prof. dr. Verhulst de komende jaren zeker wilt verderzetten.

Prof. dr. Verhulst studeerde in 2004 af aan de Universiteit Antwerpen en startte vervolgens een doctoraat verbonden aan het pediatrisch slaapcentrum in het UZA. Na het voltooien van zijn specialisatie tot kinderarts in 2011, kwam hij hier vast in dienst. Sinds anderhalf jaar is hij ook wetenschappelijk consulent in het revalidatieziekenhuis Inkendaal om zich in te zetten voor kinderen met ademhalingsinsufficiëntie, één van zijn interessegebieden. Hij bouwde tijdens zijn carrière expertise op in mucoviscidose, slaaponderzoek en langdurige beademing bij kinderen.

In de toekomstplannen staat onder meer het officialiseren van een goede samenwerking met de regionale pediatrische centra, het verder uitbouwen van de chronische complexe zorg en zorgen voor voldoende paramedische omkadering. Prof. dr. Verhulst ziet ook een mooie uitdaging in de uitbouw van het klinisch wetenschappelijk onderzoek binnen de verschillende deelspecialismen van de kindergeneeskunde.