woef
13

Prof. dr. Carina Koppen – diensthoofd oogheelkunde

Prof. dr. Carina Koppen heeft sinds oktober 2017 de dienst oogheelkunde onder haar vleugels. Het optimaliseren van patiëntenzorg is haar voornaamste doelstelling.

Prof. dr. Koppen startte haar carrière als oogarts in het UZA na het afronden van haar specialisatie in de oogheelkunde in 1989. De delicate microchirurgie en de snelle onderzoeksresultaten waardoor diagnoses efficiënt kunnen worden gesteld, wakkerden haar passie aan voor oogheelkunde.

Haar subspecialisatie binnen oogheelkunde is het hoornvlies, waarrond ze al veel onderzoek deed. Prof. dr. Koppen stond bovendien aan de wieg van de oprichting van de hoornvliesbank.

Gedurende 15 jaar combineerde ze haar aanstelling in het UZA met haar zelfstandige praktijk. De meer uitdagende onderzoeksmogelijkheden brachten haar tien jaar geleden weer voltijds naar het UZA. Uit haar eigen ervaring met het runnen van een praktijk, ontdekte ze wel de meerwaarde van een nauw en persoonlijk patiëntencontact.

De wachttijden binnen de oogzorg zijn echter erg lang. Eén van haar doelstellingen is dan ook om de dienst uit te breiden op medisch vlak, maar ook op paramedisch vlak. Op die manier worden artsen beter ondersteund, verlopen vooronderzoeken efficiënter en kan er meer ruimte gemaakt worden voor  dialoog met de patiënt, wat zowel de arts als de patiënt ten goede komt.